NARAVNA VOLNENA POSTELJNINA

Proizvodnja volnenih odej, nadvložkov, vzglavnikov

Iz najkvalitetnejše volne naredimo naravno posteljnino, kot so prešite odeje, nadvložki in vzglavniki. Posteljnina je polnjena s 100 % slovensko domačo volno in sešita v 100% bombaž,ki ga imenujemo inlet.

Individualna proizvodnja omogoča, da imamo skoraj vedno na zalogi tudi izven standardne velikosti posteljnine ali pa jo naredimo po meri in želji kupca.

Volna je odličen toplotni izolator, ščiti pred mrazom in toploto, zato jo uporabljamo za mrzle in vroče dni. Ima masažni učinek na telo. Blaži revmatske težave, blaži bolečine pri kroničnih obrabah vretenc, izboljšuje stanja po poškodbah. Pomaga pri glavobolu, nespečnosti, migrenah itd.

Podjetje Soven je izvedlo zelo zahteven projekt razvoja izdelkov, med drugim večplastno biološko strukturo posteljnine, kar pomembno vpliva na kvaliteto spanja posameznika v tovrstni posteljnini.

Odeje so treh različnih debelin in dveh standardnih velikosti. Posebnost pa je, da lahko naredimo odejo po meri uporabnika.
“Takšni nadvložki samo pri nas – odlična zaščita za ležišče in telo”
Nadvložki so močno polnjeni in močno prešiti, le tako so pravo varovalo za telo in ne le za ležišče oz. jogi vložek. Priporočljivo je, da so nekaj cm manjši, kot je prava mera ležišča.

Vzglavnike delamo v treh velikosti. Vsi so prešiti tako, da je volna prišita k steni – k blagu, zato ni mogoče, da bi nastajale kepe.

Odeje, nadvložki in vzglavniki so torej polnjeni z odličnim polnilom iz 100% naravne ovčje volne, brez kakršnihkoli primesi.

Posebnost letošnje proizvodnje so tkana volnena posteljna pregrinjala in tkani pralni volneni tekači vseh dimenzij.