Adventne sveče – dekoracija

Zanimivo adventno okrasje ni nujno drago in bleščeče, pa tudi okroglo ne. Poglejmo kako iz štirih lončkov sestaviti izviren adventni okras.

Adventne sveče nas skozi štiri adventne tedne pospremijo k pripravi na božič. Najpogosteje se pojavljajo na venčkih, vseeno pa jih lahko postavimo tudi drugače, saj mogoče na mizi nimamo dovolj prostora za okrogle aranžmaje. Priskrbimo si štiri sveče in štiri lončke – stil si izberimo po svojih okusih, mi smo se tokrat odločili za romantičen starinski slog. V umazano bele lončke smo postavili bele sveče in jih “zadelali” z mahom.

 

Adventne sveče - dekoracija

 

Mahovo zelenje poskrbi za občutek svežine in življenja, belina za svečanost, starinski videz lončkov za domačnost. Sveče lahko postavimov vrsto na starinsko omaro.

 

Adventne sveče - dekoracija

 

Mogoče premoremo doma zanimive poličke. V tem primeru je črna stopničasta polica na rdeči steni ravno prava podlaga za adventno dekoracijo.

 

Adventne sveče - dekoracija

 

Obogatimo jo lahko z zanimivimi dodatki, ki jih bomo mogoče našli kar v domačih predalih ali v ropotarnici.

 

Adventne sveče - dekoracija

 

Takole, nevsiljiva a prefinjena adventna dekoracija je pripravljena. Kdo pravi, da je adventni venček nujen? Advent lahko proslavimo tudi drugače.