Otroško pustno ličenje

Navodila za preprosto pustno ličenje, maski sta tiger in metulj.

Če vam pred pustom zmanjkuje časa za šivanje ali izdelavo kostuma, pa bi se radi malce našemili, je pustno ličenje hitra in preprosta rešitev. Potrebujete le posebne barve ali voščenke za poslikavo obraza, ki jih sploh pred pustnim časom najdete v marsikateri bolje založeni trgovini.
 
Za poslikavo tigra potrebujemo oranžno, belo in črno barvo. Obraz najprej skoraj v celoti pobarvamo v oranžno, izognemo se le predelu okoli oči.
 
Ko se barva posuši, z belo barvo pobarvamo predel med ustnicami in nosom v obliki gobčka, čez obrvi in po bradi narišemo še nekaj daljših belih dlak.
Na koncu s črno barvo narišemo še smrček in brke, na obrvi pa med bele dlake vrišemo še nekaj črnih.
Tigrček ali levček je hitro končan, na enak način se lahko lotimo poslikave tudi drugih živali. Oglejmo si še izdelavo enostavnejšega metulja.


Po celotni dolžini nosu narišemo telo metulja z glavo in tipalkami, ki se nadaljujejo po čelu.
Metuljeva krila narišemo tako, da z njimi zaobjamemo očesi in lica, pri čemer pazimo, da ne rišemo preblizu oči. Nikar ne skrbite, če vam risanje na koži ne gre tako dobro od rok kot risanje na papir. V zakup morate vzeti tudi dejstvo, da je večino otrok težko prepričati, naj bodo čisto pri miru, zato natančnost in tanke, ravne linije (vsaj v mojem primeru) niso vedno mogoče.
Pa vendar bo končni rezultat kljub neenakomernim linijam gotovo odličen. Osnovo metulja, narisanega s črno barvo, pobarvamo po željah in na krila narišemo poljuben vzorec.
 
Pustni šemici sta zadovoljni s svojim videzom. Pa ne samo za pusta, tudi sicer se otroci zelo radi šemijo in pustijo poslikati, kar je lahko dobra ideja tudi za popestritev rojstnih dnevov in podobnih družabnih dogodkov.
V kaj se boste pa vi našemili?
Tjaša Brajdih
unikatiasha