Doma narejeno uporabno darilo

Božična darila – dobre ideje so vedno dobrodošle.

Sezona izbiranja božičnih daril je tu. Ideje za doma narejena božična darila so vedno dobrodošle – tudi letos pripravljamo ideje za doma narejena uporabna darila.

Začenjamo z milnikom, enostavno ga je izdelati, hkrati lahko vsak milnik posebej s fotografijo individualiziramo. Doma narejen milnik unikatno okrasimo in tako obdarovancu pripravimo darilo po njegovi meri.

 

 

Potrebujemo:

  •  steklen kozarec,
  • pumpico za milo,
  • plastificirano fotografijo,
  • okrasne perlice,
  • silikon.
V pokrovček naredimo luknjo, ki približno ustreza obsegu cevke pumpice za milo. Obilno namažemo s silikonom in pumpico prilepimo na pokrovček. Cevko skrajšamo na velikost kozarčka.
V kozarec vložimo fotografijo, ki smo jo plastificirali. Izberemo fotografijo, ki bo všeč prejemniku darila. Ni nujno, da za božična darila izberemo samo novoletno-božične motive. Darilo bo lepše in bolj svečano, če v kozarec  nasujemo nekaj prelic. Nato dodamo tekoče milo.
Kozarec okrasimo s trakom, barvo traku izbiremo z mislijo na obdarovanca.
Stereotipno smo za moško darilo izbrali moder trak, darilo za žensko pa ima roza trak.
Doma narejn milnik je lično božično novoletno darilo tako za moškega kot za žensko. Nam so všeč preproste in hitro izvedljive ideje, ki jih z lahkoto prilagodimo vsakemu obdarovancu posebej. Zanima nas, kaj boste pa vi letos ustvarajali doma.