Adventni venčki 2013

Adventni venčki so prva božično-novoletna dekoracija, ki jo večina od nas prinese domov.

Letošnje ideje so v duhu recikliranja: tako lahko znova uporabite odslužen pekač za mafine, štiri sveče, številke naredite iz žice ter okrasite s šipkom ali zelenjem.

 

 

 

Zakaj ne bi posegli po materialih, ki navadno niso ravno prva izbira za izdelavo adventnih venčkov, pa v njih morda vseeno najdete navdih: posušeni cvetovi hortenzij, sivke ali vrtnic, brezove veje, veje sibirskih svib ali živikavih svib – prve so izrazito rdeče barve, druge zelene. Trta, orehove luščine, kikirikiji, kavna zrna, bučna semena …

Tokrat smo obiskali cvetličarno Erika v Sežani, kjer letos prevladujejo kombinacije belih sveč in zelene osnove. Preprosta eleganca je vodilo vseh dekoracij v cvetličarni Erika, od venčkov do lesenih dekorativnih elementov – klopc, hišk in drevesa.

 

 

Tradicionalna kombinacija barv na venčkih je rdeče-zelena.

 

 

 

Letos pa v cvetličarni Erika prevladuje bela, kar predstavljamo si, kako se zimsko sonce odbije od sveže zapadlega snega.

 

 

 

 

 

Adventni venček lahko ponazarjajo le štiri sveče, mi smo jih postavili v pekače za pecivo, na steno pa obesili venček iz naravnih materialov.

 

Foto: Tjaša Brajdih, prva – MD, zadnja – KB