Adventni koledar za na steno

Adventni koledar nas vpeljuje v veselo pričakovanje božiča.

Proti koncu jeseni se po ulicah začnejo prižigati lučke in čedalje pogosteje slišimo besedno zvezo “veseli december”. Prireditve, koncerti, praznovanja po službah se kar vrstijo, počasi nas predpraznični ritem posrka vase in nenadoma ugotovimo, da je že božični večer in da se sploh nismo imeli časa umiriti. Mogoče so prav zato adventni koledarji in venčki v zadnjih letih tako hitro našli pot do naših miz in sten. Otroci jih imajo neizmerno radi, saj sta jim norenje in stres odraslih zelo naporna, adventno odštevanje pa jim pomaga, da ohranjajo stik s časom in prostorom.

 

 

Letos smo si omislili nekoliko drugačen adventni koledar, ki bo lahko krasil našo steno še dolgo v praznične dni. Izbrali smo darilni papir z umirjenim vzorcem s sinjo podlago in iz njega izrezali obris stiliziranega drevesa.

 

 

Sinje podtone smo poudarili s črno podlago in z belimi snežinkami priklicali zimsko razpoloženje. Adventno odštevanje smo pričarali z belimi številkami iz lesa.

 

 

Za izdelavo vej stiliziranega drevesa si izdelajte šablono, darilni papir raztegnite po dolžini in zarišite obrise debla in posameznih vej.

 

 

Preprost adventni koledar za na steno deluje umirjeno in zimsko, da si lahko ob pogledu nanj oddahnemo od prehitrega tempa, ki nam ga narekujejo decembrske obveznosti.

Ideja in foto: Matejad