Adventna dekoracija – Cvetličarna A.D.A. Opčine

Zelene, rjave in bele dekoracije v Cvetličarni A.D.A. na Opčinah

Obisk pri gospe Vivijani v cvetličarni A.D.A. na Opčinah je vedno posebno doživetje. K temu še dodatno prispeva njena lokacija v vasi, saj mora obiskovalec, preden pride do prodajalne, prečkati manjše dvorišče, polno čudovitih adventnih aranžmajev. Novoletne namreč gospa Vivijana pripravi šele po dvajsetem decembru.

 

 

Simpatična ideja za vse, ki imate v bližnjem gozdu dovolj vej in nič snega: smrečice iz vej, okrašene z velikimi kroglami iz vate.

 

 

Zelo všeč nam je bila zeleno-rjava kraška tematika, naravni materiali, nabrani na kraških tleh – storži, leseni okruški – ki jim dodamo cimetove palčke različnih velikosti. Jabolka bodo poskrbela, da vaši pernati prijatelji ne bodo lačni.

 

 

Čeprav se vam zdi, da je lepše doma na toplem, vseeno pojdite v zdaj zares čarobni gozd in naberite naravne materiale, ki so vam posebno ljubi; če so všeč vam, bodo gotovo tudi vašim obiskovalcem.

 

 

Rjavi naravni toni so v kombinaciji z belo tudi letošnji trend, ki nas vodi nazaj k naravi. Storže lahko uporabite povsod, iz njih naredite venček ali ga le dopolnite. Na storže navežite trakove in jih obesite na vhodna vrata.

 

 

 

Rjave sveče so imenitne tudi brez venčka – lahko jih dopolnite s trakovi, storži in podobnim.

 

 

 

 

Kot vsak december niti letos ne manjkajo dekoracije  v rdeči barvi – dovolj je že, če lesenim naravnim okraskom dodate rdeče pentlje.

 

 

Ali preprostim rdečim svečam dodate storž, trak in kak manjši leseni okrasek.

 

 

Rdeči kotiček v cvetličarni A.D.A.: okraski so zelo preprosti, bele snežinke na rdečem lončku, rdeči gumbi na belih okrasnih loncih ali bela sveča v rdečem kozarcu. Res je potrebno zelo zelo malo, da običajni okrasni lonci zaživijo v prazničnem duhu.

 

 

Bela adventna dekoracija je elegantna in brezčasna, lepo se poda v poslovne prostore in tudi v naš dom. Z belimi dekoracijami si lahko pričaramo sneg tudi med štirimi stenami.

 

 

Upamo, da smo vam predstavili še nekaj novih zamisli, kako si v teh dneh polepšati dom. Potrebnega je namreč le malo truda in vaše decembrske dekoracije so lahko zelo podobne tistim, ki jih ustvarja gospa Vivijana.

 

 

Če boste v prihodnjih tednih na poti proti Krasu ali Trstu, se pa le zapeljite na Opčine, verjamemo, da vam ne bo žal.

 

 

foto: Tjaša Brajdih – Unikatiassha