Vintage in šik zelenje na božični mizi

Kako izdelati zeleni aranžma brezčasnega videza, ki bo na božično mizo vnesel pridih narave.

Brezčasni zeleni aranžma bo v dom vnesel drobec narave, hkrati bo evkaliptus vanj prinesel nekaj svežine v teh prazničnih novembrskih dneh. Zelena z dodatkom shabby šik čipke bo delovala pomirjevalno, hkrati pa bo dokaj klasičen aranžma všeč širšemu občinstvu.

 

Potrebujete:

lončen lonček, kos čipke

smrečje, borove vejice, veje borovnic, veje evkaliptusa in storž.

Na lončen lonček nalepite čipko – pri babicah pobrskajte po omarah, morda se bo kak ostanek našel tam.

 

 

Začnite z borovimi vejicami, v lonček dodajte pet do šest vejic, ki naj gledajo ven iz lončka približno tri četrtine njegove velikosti.

 

 

Dodajte smrečje, ki naj bo malce večje od borovih vejic.

 

 

Nadaljujte z vejicami evkaliptusa, ki bo v stanovanje dodatno vnesel svež vonj. Če posamezne liste mečkate med prsti, bo namreč prijetno zadišalo.

 

 

Med liste evkaliptusa in smreke dodate vejice borovnic skupaj z mrežico (limoniumom). To lahko nadomestite s pajčolanko ali belo reso. Drobni beli cvetki bodo vašemu shabby šik aranžmaju dodali eleganten odtenek in ga povezali s čipko.

 

 

Na koncu na sredino dodajte storž. Prepustite se domišljiji in poglejte, kaj vse vam v teh dneh ponuja narava. S kombinacijo rastlin, ki ji boste našli v gozdu, in majhnim denarnim vložkom je mogoče izdelati všečne namizne aranžmaje.

 

Ideja in izvedba: Kaja Podržaj, fotografira: Klemen Brumec

Save