Thomas Wold – boj za dostojanstvo pohištva

Recikliranje kosovnega odpada – nastajajo omare, kredence, mize …

Za imenom Thomas Wold se  skriva dizajner, umetnik, glasbenik in kaj vem kaj še vse in hkrati njegova delavnica-prodajalna pohištva iz San Francisca.

 

 

Tam nastajajo tako običajno načrtovanje in izdelovanje pohištva kot reciklaža in kar umetniške instalacije. Iz takega kupa odsluženih kosov …

 

 

… je nastalo tole:

Ko listam po slikcah njegovih manj predvidljivih stvaritev, se pokaže, da na trdni podlagi ročnih spretnosti in obrtniškega znanja, kot so žaganje, sestavljanje, barvanje, ustvarja svojo zgodbo, polno optimizma, humorja in, ja, varčnosti, šparovnosti, skoposti. Nič ne gre v nič!

 

 

Za njim sta že dve desetletji delovanja. Pred tem je študiral slikarstvo in kiparstvo: hja, penzl obvlada, kompozicijo, dialog med praznim in polnim, pa tudi. Njegov blog je poučen za vse, ki želijo kaj prenarediti doma.

 

Radi ga imajo notranji opremljevalci, arhitekti in seveda sleherniki, ki jim manjka samo še ena omara … zato pa imajo polno garažo odsluženih kosov.

 

 

Ne spreglejte, ob takih instalacijah/skulpturah/zmeštrah je Thomas tudi čisto olikan in polikan načrtovalec, oblikovalec in izdelovalec pohištva za dom in poslovne prostore. Njegov avtorski podpis vidimo v modernistično/le corbusierovsko zloženih komponentah.

 

 

Ta bela miza za hotelsko avlo je sestavljena iz odrezkov, ostankov in polomljenih kosov.

 

 

O Thomasu je pri nas pisala  že Pullga pred časom.

 

 

Nekaj podobnih ustvarjalcev, kot je Thomas Wold, si želimo tudi pri nas!