Pogrinjek za zaljubljene

Zaljubljeni pogrinjki in globoki pogledi so moderni celo leto.

Ideja za romantičen pogrinjek – morda za valentinovo ali poročno kosilo. Za trdno in dobro partnerstvo se je treba potruditi. Včasih tudi tako, da svoji nežnejši polovici na paus papir natisneš goro pisanih vzorčkov, starih črno-belih družinskih fotografij in se ne sprašuješ preveč, zakaj bo nežnejša polovica vso to navlako potrebovala. Prosim, ne sprašuj preveč na glas, zakaj moraš kupiti črn šeleshamer in iz kleti prinesti najlepši časopisni papir. Ja, vem, časopisnega papirja navadno ne ocenjujemo po lepoti.

Ko si opravil vse zadolžitve, je najbolje, da se spraviš in končaš tisto hišno opravilo, ki ga tvoja lepša polovica sovraži, njo pa pustiš, da ustvari primerno ozračje za vajino romantično večerjo.

Za valentinov pogrinjek potrebujeta:

  • čajne svečke
  • različne slike, vzorce, natisnjene na paus papir
  • črn šeleshamer
  • časopisni papir
  • barvno skladne prtičke iz blaga

 

 

Ko izbereš svojo barvno paleto  vsak paus papir posebej zviješ v tulec, ki je ravno dovolj širok, da ga daš okoli čajne svečke. Svetloba plamena bo skozi pisane papirje metala na mizo čarobne sence. Za osnovo pogrinjka smo vzeli črn šeleshamer (ali temen prt) in nanj položili  časopisni papir ter krožnik in pribor. Kontrast med šeleshamerjem in časopisnim papirjem bo poudaril čarobnost trenutka.  Za rdeč dodatek bo poskrbel belo-rdeč prtiček.

 

 

Svečke po mizi razporedite neenakomerno, tako da se vijejo v vijugah okoli krožnikov in razbijejo monotonost črnine.

 

 

Pogrinjek lahko začinite z darilcem, mi smo uporabili naše sladko valentinovo darilo – z oreščki in pisanimi bonbončki začinjeno čokolado.

 

 

Takole, valentinov pogrinjek za zaljubljene je gotov. Izberite fotografije, ki so všeč obema, mogoče spomin na vajine prve korake v dvoje, priljubljen kraj, prve skupne počitnice – na trenutke, ko so v trebuhu plesali metuljčki in je ves svet dihal z vama.

 

Jedilnik sestavite po vajinem okusu, morda le dobra solata, nasitna glavna jed ali lahka sladica. Saj veste, zaljubljeni pogledi ne bodo vedno nahranili lačnih ust.

Ko bosta nadaljevala večer kje drugje in vaju bo zjutraj pričakala nepospravljena miza, se bo izkazala še ena  zelo dobra lastnost tega romantičnega pogrinjka – moški ga z lahkoto pospravi.

Ideja, izvedba in foto: MatejaD