Darilo za vas je … koledar!

Dvanajst umetnikov za dvanajst ilustracij: Dom in stilovo presenečenje je projekt, ki je povezal umetnike iz dveh držav.

V Dom-in-stilovem uredništvu smo želeli  z enim projektom obdarovati vse bralce, k sodelovanju povabiti umetnike, narediti nekaj dobrega  in hkrati ponuditi tudi uporaben in prijeten izdelek. Prepričani smo, da umetnost potrebujemo vsak dan, da nam odpira pogled onkraj sivine – zato podarjamo dvanajst ilustracij, lično urejenih v koledar za leto 2012.

Ilustracije so delo umetnikov iz dveh držav, in sicer devet iz Slovenije in trije iz Italije.

 

 

Verjetno se sprašuješ, kaj je v tem tako posebnega? Po trgovinah najdemo na kupe koledarjev, delijo jih različna društva, kaj naj bi ta koledar odlikovalo od drugih?

 

 

S skupnim nastopom smo se želeli z umetniško govorico povzdigniti nad meje, ki še vedno vztrajajo v naših glavah. Z izborom dvanajstih različnih umetnikov je nastalo dvanajst med seboj zelo različnih ilustracij, ki pa vse skupaj oblikujejo zanimiv in privlačen koledar.

 

 

Prepričani smo, da bo vsak našel ilustracijo, ki mu je pisana na kožo.

 

 

 

 

Dovolite nam, da na tem mestu omenimo vsakega avtorja posebej: za januar je svojo ilustracijo prispevala Barbara Jelenkovich, za februar Petra Kern, marec Polona Lovšin, april Vesna Klančar, maj Chiara Sepin, junij Suzana Šlebir, julij Sanja Janša, avgust David Ličen, september Jožica Rade, oktober Tjaša Sosič, november Claudio Boatin in december Mojca Fo. Vsem se za sodelovanje iz srca zahvaljujemo.

 

 

Koledar bo mogoče uporabiti tudi za dekoriranje naših domov, pisarn in drugih prostorov. Ilustracije lahko namreč z lahkoto uokvirite in z njimi polepšate otroško sobo, spalnico, kuhinjo ali hodnik.

 

 

 

 

V uredništvu Doma in Stila smo se odločili, da ta koledar ne bo naprodaj. Ne boste ga mogli kupiti, lahko ga boste dobili v dar ali pa si ga boste izlicitirali na dobrodelnih licitacijah, ki bodo potekale tako virtualno, na portalih, na FB straneh, kot v stvarnosti. Na voljo je 300 izvodov.

 

 

O vseh licitacijah, nagradnih igrah, vas bomo obveščali tako na našem blogu kot na FB strani. Od drugega do zadnjega novembra bomo vsak dan podarili en koledar v naši FB skupini. Le odgovoriti bo potrebno na vprašanje in držati pesti pri žrebu. Žrebali bomo vsako jutro ob 7h, ko bodo “v bobnu” vsi odgovori prejšnega dne :).


 

Redne dnevne novice na našem blogu – KLIK.

Licitacije

2.11.-8.11.  Portal mojpes.net za zavetišče Horjulklik

7.11-10.11.  DIS – za ZPMS – Ljubljana Moste Polje – za decembrske počitniške otrok iz nespodbudnih okolij.