Darilo za dečka – mikado palčke

Mikado palčke so zabavna, cenovno ugodna in hkrati izredno enostavna igra, katere izdelave se lahko lotimo sami in z darilom razveselimo naše najmlajše pa tudi mlade po srcu.

Vse, kar potrebujemo, je paket lesenih palčk za ražnjiče, ki jih dobimo v trgovini za manj kot evro.

 

 

 

Za poslikavo lahko uporabimo akrilne barve, če pa jih nimamo, se lahko znajdemo na več različnih načinov: jih polepimo z vzorčastimi lepilnimi trakovi, darilnim papirjem, nalepkami ali prebarvamo z alkoholnimi flomastri.

 

Za igro je potrebnih 41 palčk. Od tega jih je 15 vrednih 2 točki (običajno imajo narisani dve progi), 15 v vrednosti 3 točk (s tremi progami), 5 palčk po 5 točk (pet prog), 5 palčk po 10 točk in ena v vrednosti 20 točk.

 

Poslikava je poljubna, dobro pa je, da se palčke različnih vrednosti po barvi ali vzorcu vidno razlikujejo in da palčka z najvišjo vrednostjo vidno izstopa od preostalih.  Sama sem palčke pobarvala z akrilnimi barvami v različne barve in vzorce. Sušila sem jih tako, da sem jih zabodla v kos odpadne lepenke, kjer so se hitro posušile.

 

Če izdelujemo igro za darilo, naredimo še lično embalažo iz materiala, ki ga imamo pri roki.

 

Našla sem nekaj valovite lepenke, vzorčastega papirja in gumbov ter izdelala škatlico primerne velikosti. Za zapiranje sem uporabila kar navadno elastiko.

 

 

Možnosti za izdelavo in oblikovanje je seveda ogromno, naj vam domišljija pokaže svojo pot.

 

Prijetno ustvarjanje vam želim!

Tjaša Brajdih, unikatiasha