Kategorije - vrt, terasa, balkon

Počitniška hiša Karima Rashida

Počitniška hiša Karima Rashida

Montažna počitniška hiška v znamenju raznobarvnosti in oblikovalske opreme.
Oblikovalska zvezda Karim Rashid svojo prepoznavnost gradi na barvitosti in valovitih oblikah. Tokrat smo pokukali v njegovo vikend hiško, ki se presenetljivo zelo malo razlikuje od njegovega stanovanja v New Yorku.     Hiška sestoji iz delno vkopanega pritličja in majhne mansarde, vsepovsod so nameščena velika okna. Konstrukcija je baje slavnega oblikovalca ... Več »

Ptičje hišice

Ptičje hišice

Gorenjska banka išče zmagovalca med 160 zamislimi za sodobno oblikovano ptičjo hišico.
 Gorenjska banka je razpisala zanimiv razpis in danes 2.11. bodo razglasili zmagovalca za sodobno oblikovano ptičjo hišico.     Na razpis je prišlo več  kot 160 zamisli za sodobno oblikovano ptičjo hišico Gorenjske banke. Vsak posamezni predlog je zlasti z vidika ustrezanja razpisnim pogojem v minulih dneh strokovna komisija že ... Več »

Ruj in slikovitost jeseni

Ruj in slikovitost jeseni

Jesen je končno nastopila v svojih najlepših barvah in med rastlinami, ki nas najbogateje obdarijo z norimi odtenki, je prav gotovo ruj.
Narava nas vsako leto bolj ali manj razveseli z mnogo odtenki svojih listov in plodov, letos smo se že bali, da bo ta trenutek prešel in da bomo kar prestopili v zimo. Te dni smo lahko opazili, da se na listju grmovja in dreves prelivajo neverjetni odtenki rdeče barve, ki včasih mejijo že na fluorescentne. Tak je na primer ... Več »

Malo stanovanje v pastelnih barvah

Malo stanovanje v pastelnih barvah

Kopamo se v pastelnih barvah.
Ida na svojem blogu največ prispevkov nameni svojemu stanovanju. Ponosna je, da je njeno majhno stanovanje funkcionalno, prijetno za življenje in hkrati lepo. Nenehno dopolnjuje notranjo opremo in tako stanovanje počasi dobiva željeno podobo. Idin dom  v norveški blogerski skupnosti in med internetnimi stranmi, ki pišejo o dekoraciji doma, zbuja veliko pozornosti ter pozitivnih ocen. Na hodniku najdete obnovljeno zrcalo s ... Več »

Romantični retro

Romantični retro

Stilsko dovršena kombinacija starega, doma narejenega in novega.
Zabavno je obiskovati tuje bloge, en dan smo v južni Franciji, drug dan na Norveškem.  Tokrat predstavljamo blog Romantisk retro, ki ga piše in ustvarja petintridesetletna Magritt.  Skupaj z možem in štirimi otroki živijo v hiši zgrajeni daljnega leta 1810.  Obužuje stare stvari, stvari s patino, ki jih uspešno meša z novimi. Njen blog je poln ... Več »

Francoski pridih

Francoski pridih

Obiskujemo bloge.
Francoski blogi redko gostujejo na slovenskih straneh kljub temu, da zelo rade vidimo in vonjamo sivko, sanjamo o romantični Provansi, ali poskušamo njihovo odlično hrano. Razlog je verjetno jezik, čeprav smo si s preprostimi prevajalskimi orodji vedno bližje. Prvi od mnogih francoskih blogov naj bo blog Tanie  Grange de Charme, ki je poln fotografij malih podrobnosti za romantične in starinske vrtove. Postarana okna, ... Več »

Dekoriranje šopkov

Dekoriranje šopkov

Obiskujemo bloge in lepo nam je!
Čas počitnic se pozna tudi na internetnih straneh. Prinese manj novic in objav. Na našem blogu bomo v tem času predstavljali tuje bloge, večinoma povezane z domom. Nekatere krasijo nasveti, druge pa prelepe fotografije. Začenjamo z Blomsterverkstad.     To je blog poln prelepih fotografij cvetličnih aranžajev, venčkov, poročnih šopkov in domačega mini vrta. Blogerka je s Švedske in vedno z ... Več »

Četrtkov odklop: Viseči vrtovi

Četrtkov odklop: Viseči vrtovi

Kokedama. Na nitkah. Uporabno? Morda. Očarljivo? Oja.
  Kokedama je stara japonska veščina gojenja rastlin v kroglah, ki jih obesimo v prostor. Podviga se lahko lotimo tudi doma, in sicer izberemo rastline, ki jim prija senca ali polsenca, ter pripravimo prst iz sedmih delov navadne zemlje za lončnice in iz treh delov prsti za bonsaj, imenovane akedama.   Prst navlažimo toliko, da se sprijemlje, in oblikujemo iz nje trdno kroglo. Sadiko ... Več »

Japonske češnje

Japonske češnje

Japonci imajo radi cvetoča češnjeva drevesa in lepoto češenj upodabljajo vsepovsod.
  Belo cvetoče divje češnje na pašnikih, gmajnah in ob gozdnih robovih so nekaj najbolj očarljivega v naši kulturni krajini. Če se konec tedna povzpnete kam više, boste še lahko uživali v njihovi krhki nekajdnevni lepoti, preden bodo čebele opravile svoje in bodo v vetru zalebdeli cvetni ... Več »

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...