Kategorije - izdelovalci in izvajalci

Oprema iz lepenke osvaja svet

Oprema iz lepenke osvaja svet

Lepenka se je iz cenenega materiala za embalažo spremenila v pohištvo in dodatke za dom.
V zadnjih letih smo pogosto slišali za opremo iz lepenke, vendar smo verjetno podvomili o njeni smiselnosti. Kako, zakaj oprema iz lepenke? Koliko je sploh obstojna? Kdo pa bi si vendar želel opreme iz lepenke? Medtem je oblikovanje lepenke toliko napredovalo, da bodo tudi največji dvomljivci morali priznati, da bi bila lepenka za nekatere primere vendarle najboljša ... Več »

Nova serija pohištva Ikea - naravno iz lesa

Nova serija pohištva Ikea - naravno iz lesa

S prvim aprilom je Ikea začela s prodajo zanimive serije pohištva NORNÄS
NORNÄS sestavljajo police, mize, predalniki, omare, postelja, skupaj  osemnajst kosov pohištva za spalnice in dnevne sobe. V hladnem in vremensko neprijaznem severnem švedskem podnebju smreke rastejo počasneje in ustvarjajo visokokakovosten les.  Les v svoji najlepši lepoti je IKEA uporabila kot svojo pot h koreninam, na švedsko podeželje.  ... Več »

Nežnost surovih materialov

Nežnost surovih materialov

Jaehyo Lee išče v surovinah lirično podobo vsakdanjika.
    Stvaritve korejskega kiparja Jaehyoja Leeja so pravi magnet za vsega vajene oči zahodnega človeka, saj nas prevzame tako kontrast med hrapavostjo uporabljenih materialov in liriko kompozicije kot kontrast med razgaljeno notranjostjo materialov in spoštljivim pristopom do narave, ki tiho pronica iz vsekega dela.
    V dobi, ko se navdušujemo za virtualne ... Več »

La Viva Vera za Equa

La Viva Vera za Equa

Ekološke stekleničke z zanimivim oblikovanjem.
Blogerki Veronika in Živa sta za EQUA oblikovali čisto svojo stekleničko. Izhajali sta iz tradicionalnih slovenskih vzorcev ter jih predstavili v sodobni preobleki. Pravzaprav bodo stekleničke na voljo, če bosta do 15. novembra zbrali vsaj 150 naročil zanje. Čimprej naroči svojo – klikni sem.     Dizajn stekleničk temelji na skrbno izdelani zasnovi, ki izhaja iz obuditve tradicionalnih ... Več »

Margarita Sampson in njena morska bitja

Margarita Sampson in njena morska bitja

Margarita preliva svojo ljubezen do morja v nakit in skulpture iz blaga.
  Morska bitja, ki s svojo mehkobo in raznolikimi oblikami zavzemajo čisto navadne kose pohištva. Gledalec bo mogoče najprej pomislil, da bi si kljub vsemu poiskal kotiček, kamor bi sedel, vendar bo moral po natančnejšem pregledu ugotoviti, da ti stoli enostavno niso namenjeni sedenju. Njihov namen je vzbujanje radovednosti, tesnobe, čudenja nad organskimi oblikami življenja pod ... Več »

Fotografska delavnica - kako smo se imeli

Fotografska delavnica - kako smo se imeli

Prva delavnica - foto delavnica februar 2013.
 Obstaja mnogo načinov, kako za vikend zvabiti skupinico žensk v temno sobico, kjer jih imaš potem nekaj ur samo zase. Moja taktika je bila preverjena: obljubi jim piskre in rože! Če sem iskren, sem upal, da jih pride kakih pet, potem jih je bilo pa kar naenkrat deset in kmalu petnajst. Ulala, očitno se bo treba potruditi! In tako sem se par dni prej lotil brskanja po arhivu fotografij DiS ... Več »

Toskanci, ki stare sode predelujejo v gugalnike

Toskanci, ki stare sode predelujejo v gugalnike

Pohištvo iz recikliranih materialov je trend, ki ga spremljamo že nekaj let.
Iz recikliranega materiala izdelana oprema ali pohištvo, ki ima le tak videz, je v modi. Naj bo za to kriva recesija ali pa naravnanost k trajnostnemu pristopu do dobrin, dejstvo je, da po svetu vsak dan nastajajo pobude in pristopi, ki oživljajo odslužen material in ostanke proizvodnje ter jih pretvarjajo v predmete sodobnih oblik.      V to dogajanje se vklapljajo ... Več »

Prvinski les za dom in vrt

Prvinski les za dom in vrt

Bleu nature preseneča z vedno novimi interpretacijami narave za prvinskosti željnega sodobnega človeka.
Bleu nature je podjetje, ki je nastalo leta 1995 v mestu Lille na severu Francije. Vsako leto se podajo na zbiranje naplavljenega lesa, ki ga prepeljejo v svoje delavnice in ga tam sortirajo. Kombinirajo ga tudi z drugimi materiali, kot so kovina, usnje, akrilno steklo, prodniki in okamneli les. V ateljejih se potem spretnost rokodelcev in oblikovalcev združi z ... Več »

Švedska tradicija na čudovitih kuhinjskih krpah

Švedska tradicija na čudovitih kuhinjskih krpah

Švedski konjiček, Dala horse, tokrat na kuhinjskih krpah.
V podjetju Viltra sodelujeta švedska oblikovalca, ki navdih za svoje izdelke črpata iz tradicije. Švedski konj, poimenovan tudi Dala horse, je dobil ime po pokrajini Dalarna, iz katere izvira. Konjičke so s pipcem iz lesa rezljali že menda vse od leta 1623, odrasli Švedi so si dolge zimske noči krajšali z izdelovanjem lesenih igračk za otroke.      Zakaj so ... Več »

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...