Kategorije - želimo si

Jesensko delo

Jesensko delo

Se sprašujete s čim se ukvarjamo dom in stilovci v teh dneh?
  Izkoriščali smo tople dneve in fotografirali mesta in galerije, hiše in dekoracije, izdelke in pripomočke, nove fotozgodbe in stare nasvete, rožice in hrano.     Delamo načrt in izvedbo vse do krasnega in komaj pričakovanega 24.12.2011, ki bo poseben dan.     Joj ja, čisto predaleč je ta dan, ampak mi se že sedaj močno trudimo, da bo ta dan resnično ... Več »

Fotonavdihi za dekoriranje hrane ...

Fotonavdihi za dekoriranje hrane ...

... in iskanje barvnih palet za dom! Na način Julie Hoersch.
  Čudna so pota Gospodova iskalnikova. Na nemško fotografko Julio Hoersch sem naletela, ko sem skupaj s šolarjem iskala slikovni material za zobato kolo ali nekaj podobnega. Potem pa klikneš na prvo sličico, pa na njej podobne - in deset klikov stran si že na svojem omiljenem gospodinjskem področju!     Odslej imam njeno stran shranjeno med svojimi priljubljenimi in ... Več »

Pomladne ilustracije za vse leto

Pomladne ilustracije za vse leto

Ilustracije, ki spominjajo na pomlad celo leto.
Etsyjeva trgovina Joojoo ni samo zakladnica prisrčnih ilustracij, pomladnih motivov v nežnih pastelnih barvah, kombiniranih z rjavo, temveč je tudi zbirka idej za navdih ob urejanju doma. Zajček v beli vazici z anemono. Barva cveta pristaja rožici na zajčku. Nežno, pastelno, primerno za dekliško sobico ali romantično polico v našem domu.     Ilustracij, fotografij ni treba vedno ... Več »

Moško zavijanje daril

Moško zavijanje daril

Brskali smo po fotografijah Andersa Schonnemanna. Poezija.
V tem letnem  času je zavijanje daril pogosto opravilo, zase vem, da je zavijanje večji užitek za podarjevalca daril kot prejemnika, ker podarjavalec izbira papir, okraske, se muči z ravnanjem robov, .... kombinira različne paprije z oblikomai daril, značajem obdarovanca,...  in kmalu se vprašam ali dejansko kdo to dela ali vsi na hitro kupimo cel kup darilnih vrečk, noter namečemo ... Več »

Dež. Listje odpada. Appree

Dež. Listje odpada. Appree

Južnokorejsko podjetje Appree izdeluje pripomočke za delovni kotiček in pisarno. Navdih: narava
Hočem naravo v svojem delovnem kotu! Zunaj pada dež in njegove kaplje odzvanjajo v meni.     poletni dež šumi v meni
srebrne golobice vzletavajo z mojih streh
moja zemlja teče z bosimi nogami (Nazim Hikmet) Magneti kot dežne kaplje.     Seme je vzbrstelo.     Žebljički na moji ... Več »

Popolna nepopolnost

Popolna nepopolnost

Keramika Rae Dunn – a je res tako lahko lončariti?
Ali ste si kdaj želeli lončariti? Malo pogneteš glino, jo daš na lončarsko vreteno, ga poženeš – vrrrr, vrrr, evo, tu je šalca, tu skleda, pa komplet krožnikov, še nekaj glazure, in je vprašanje posodja rešeno! I ja bih to, tata! Rae Dunn iz San Francisca se že dobro desetletje in pol ukvarja s keramiko in tako na prvi pogled je ženska, ki je sicer po ... Več »

Jutro po dežju

Jutro po dežju

Jutro po dežju, ko se prebujamo mokri, blatni in umazani.
Vsem, ki ste ali še trepetate pred poplavami, želim srečno nedeljo. Kot pravi naš pregovor o soncu in dežju, vam na moč želim, da sonce čim prej posije. Nedelja pred tednom dni, zajtrk na terasi. Več »

Gospod, a to ste pa kar sami zbili?

Gospod, a to ste pa kar sami zbili?

Greg Hatton zbija pohištvo, ki je tako "logično", kot da ste ga naredili vi. Pa še vrtove ureja.
Bi radi nekaj unikatnega ali vsaj maloserijskega v svojem domu in vrtu? Denar na mizo, gospoda! Tisočake. A to pa ne? Potem pa sami zbijte! Eh, tega pa dosti vidite: sosedova vrtna uta iz ostankov od gradnje ta velike hiše, stričeva doma-narejena klop iz ultrapasa in roko na srce, vaš zadnji gradbeni poseg v vrtu, oltar za žgalne daritve, pardon, žar, ... Več »

Lesene igrače

Lesene igrače

Vlakce in kocke povezujemo z lesenimi igračami, Toda igrače Tegu so drugačne lesene kocke.
Lesene kocke Tegu niso čisto navadne kocke, saj so v njih magnetki. Zato je sestavljanje izdelkov preprosto in zabavno. Tegu poudarja tudi svojo ekološko noto in ekološki pristop k izdelovanju igračk, čeprav se resno sprašujem, kakšna so  ekološka drevesa. Verjetno mislijo ekološko pridobljen les. Ampak tudi to se ne sliši ... Več »

Albumi

Spalnice
Vrata in predsobe
Urejanje vrta
Dekoracije
Delovni prostori
Kuhinje
Dnevne sobe
Otroške sobe
Kopalnice

Članki in nasveti

Trendi
Fotozgodbe
Tako se naredi (DIY)
Arhitektura
Rešitve
Kolumnenja
Prebrali smo
Free prints
Nasveti v slikah

Nagradna igra

Najnovejši
Arhiv
Pogoji

Uporabniki

Največ objav
Največ komentarjev


PRIJAVA

Oglaševanje

Cenik
Ponudba
Gradniki - Widgets
Mediji

Kontakt

Pravni pouk
RSS
© Copyright
Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...